onsdag den 18. marts 2015

Øllebrød


I princippet er øllebrød jo ikke mad, det er en straf. Eller mad til babyer, som ikke skal have alt for meget gluten. Det glider fint ned, det skal bare ikke være for tykt. Man kan også komme revet citron eller appelsinskal eller -saft i, hvis man synes. Det gør jeg ikke.

500 gr. lyst rugbrød
3 flasker maltøl (nisseøl)
1 stang hel kanel
1 dl muscovadosukker

Skær rugbrødet i tern med skorpe og det hele på, og lad det bløde op i gryden med 2 flasker maltøl og kanelstangen i ca 15 minutter. Kog det op og lad det småkoge ca 15 minutter - pas på at det ikke brænder på! Pisk det ud med et piskeris - hvis du vil have det helt glat, så kan du blende det eller køre det gennem en sigte. Juster konsistensen med den sidste flaske maltøl, og tilsæt 1 dl mørk sukker. Violá!

Øllebrød fryser fint, det skal bare røres/fortyndes lidt med vand når man varmer det op igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar