torsdag den 12. marts 2015

Kiks med chokoladecreme (sandwich)



En lille lækker kiks med fuldkornsmel - fordi det smager godt, ikke fordi jeg lider af den vildfarelse at en kiks med chokoladeganache bliver sund af et par knuste hvedeskaller. De er hurtig lavede - men de forsvinder endnu hurtigere. Af portionen her fik jeg 18 dobbelte kiks.

Dej:
100 gr. koldt smør
100 gr. rørsukker
100 gr. fuldkornshvedemel
100 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1 æg

Chokoladeganache:
1 dl piskefløde
200 gr. lys chokolade (f.eks. callebaut)

Dej: Bland de tørre ingredienser og riv smørret ned i. Saml dejen med ægget. Vær tålmodig, men det kan godt være du skal bruge et par spsk. koldt vand til at samle dejen med. Hvis du ikke er tålmodig men pjasker en masse vand i, så bliver dejen klistret og PÆNT umulig at rulle ud uden at blive grænsepsykotisk. Læg den på køl i mindst en time, og rul den så ud til ca. 2,5 mm (totalt random cirkatal dér). Stik så mange kager ud som du kan - jeg brugte en udstikker som var ca. 5 cm. brug den størrelse du foretrækker, og man kan også sagtens bruge et glas i stedet for en fancy form. Læg dem på bagepapir og bag dem i en varm ovn (160 grader varmluft) i 10-12 minutter. De skal være gyldne. Læg dem forsigtigt på rist og lad dem blive helt kolde.

Chokoladeganache: Varm fløden op til kogepunktet, kom chokoladen ned i og pisk. Fyld i en sprøjtepose eller i en frysepose og smæk det i køleskabet, mindst i en time, til den har sat sig.

Sprøjt ca. 1 tsk. ganache på hver anden kiks, og læg dem sammen. Hvis du kommer for meget i, så flyder de over. De holder fint til næste dag, men så begynder de at blive bløde på grund af den bløde chokoladecreme, så lav dem ikke for lang tid i forvejen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar