tirsdag den 10. november 2015

Flødeis (cremebaseret) med vanilje

  

Her er en opskrift på flødeis, som er baseret på en creme-is. Jeg kan egentlig bedst lide parfait-varianten af vaniljeis (piskede æggeblommer og flødeis) fordi den har en dejlig luftig struktur. Cremebaseret is er mere tæt i det - men det gør så noget andet ved smagen, vaniljesmagen kommer mere frem her. Jeg lavede en bunke ispinde i min nye ispindeform, og frøs resten i en bøtte. Man kan overtrække den færdige is hvis man har lyst - de her blev spist inden nogen kunne nå at stave til overtræk. Som du kan se på billedet kan du med fordel banke formen hårdt mod bordet et par gange, så der ikke er lufthuller i isen.

1/2 liter sødmælk
1/2 liter piskefløde
8 æggeblommer
200 gr. sukker
1 nip salt
1 vaniljestang
1/4 l piskefløde

Flæk vaniljestangen, og skil kornene ad med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljebælg ned i en gryde med et nip salt, halvdelen af sukkeret, mælken og den halve liter piskefløde. Lad det koge op, og tag det så af varmen. Rør æggeblommerne sammen med resten af sukkeret - det skal ikke piskes, bare røres sammen, og hæld nu 1/3 af den varme mælkefløde over. Pisk godt, og hæld det hele tilbage i gryden, og leger cremen under konstant høj piskning ind til den tykner. Den skal altså ikke blive TYK (som kagecreme), bare ændre konsistens og blive cremet. Hvis du giver den for meget varme, ender du med røræg. Køl massen af - HELT af. Pist den sidste 1/4 l piskefløde til blødt skum, og vend det i ismassen, som skal være helt kold. Kør isen på ismaskine, hvis du har sådan en til den er frosset til softice, og kom den så enten i ispindeformen eller i en plasticbøtte. Efterfrys i fryseren (mine lå til næste dag) - hvis du laver ispinde så skal de være helt frosne, ellers ødelægger du dem, når du tager dem ud af formene.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar