fredag den 6. november 2015

Kyllingedeller med feta og polenta


Kyllingefrikadeller kan smagsmæssigt være en noget tam fornemmelse hvis man ikke kommer 'noget' i - men til gengæld er det en fin base at eksperimentere ud fra, fordi de netop ikke smager af meget i sig selv. Her er en version med fetaost og polenta i. Polentaen - groft majsmel - giver lidt struktur til dellerne. Pas på med saltet, da fetaen er ret salt i sig selv. Jeg serverede pasta, ratatouille og blomkål/broccoli til. (Og nej, jeg ved ikke hvad kameraet egentlig har fokuseret på. Muligvis dugen...)

500 gr. hakket kyllingekød
1 medium revet løg
1 æg
1/2 dl mælk eller anden væske
ca. 3 spsk. rå polenta (groft majsmel)
salt, peber
100 gr. fetaost
olivenolie til stegning.

Rør en fars af kyllingekød, revet løg, et æg, mælk og polenta - hvis du har en røremaskine, så brug den, og giv farsen et par minutter ved højeste hastighed. Der skal kun så meget polenta i, at farsen hænger sammen. Kom en anelse salt og peber i. Skær fetaosten i tern, og rør den ned i farsen. Lad farsen hvile i 20-30 minutter og steg den så i varm olivenolie til den er gennemstegt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar