tirsdag den 17. november 2015

Osso bucco


Osso Bucco er en - ikke særlig køn - men dejlig simreret. Man kan ikke rigtig springe over hvor gærdet er lavest med denne ret, så lav den en dag, hvor du har tid til at den simrer i - 2,5 - 3,5 timer. Retten består af en ordentlig bunke af fintsnittede grøntsager, kalvekød med marvben og så er det hele kogt i så lang tid, at det går op i en højere enhed.Smager fantastisk med risotto til - f.eks. citronrisotto, og godt brød. (Det er ikke denne ret du skal servere dårligt møgbrød til).

6-8 store stykkere osso bucco (kalveskank)
2 store løg
2 fed hvidløg
3 store gulerødder
2 store persillerødder
1/4 knoldselleri
3 bladselleri
2 dl hvidvin
2 dåser flået tomat
1 lille dåse tomatpure
1/2 liter oksebouillon

salt, peber, olie til stegning.

Varm noget olie op på en pande, og når det er rygende varmt, så smid osso buccoerne op ad et par omgange. Hvis du klipper senen i kanten af osso buccoen over med en saks et par steder, så slipper du for at de bøjer op, når du steger dem. De skal være brune og lækre, men ikke nødvendigvis gennemstegte.

Skræl grøntsagerne i mellemtiden. Skær løgene i tern, pres hvidløget og riv de andre ting på råkostjernet, hvis du har sådan et, eller kør det i en minihakker eller foodprocessor. Du kan naturligvis også bruge 30 minutter på at skære dem i småbittetern. Steg nu grøntsagerne ad et par omgange til de falder sammen Hæld 1 dl hvidvin over, og lad det koge væk. Kom tomatpure og flået tomat ved. Krydr med salt og peber. Find din største gryde - med låg! - frem, og læg nu lagvist osso bucco og de stegte grøntsager. Hæld ca. 1/2 liter oksebouillon over - måske mere, kødet skal være knapt dækket. Smæk låget på og lad det hele koge, så det småbobler i overfladen i 2,5 -3,5 timer. Rør i det engang i mellem så det ikke brænder på.

Velbekomme. Hvis serverer retten for hystader, så kan det godt betale sig at blende saucen, så den ligner en sauce, og ikke hvad det i virkeligheden er - en mase grøntsager :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar