torsdag den 5. november 2015

Hindbær-lakrids-cocktail

Her er en forrygende blanding - hindbær og lakrids klæder hinanden rigtig godt. Hvis man så tilføjer noget vodka, så har man en dejlig anderledes cocktail. Lakridssmagen kommer først i eftersmagen, som et lille pikant svirp med halen. Her er til 12 pæne cocktailglas. Hvis du ikke kan opdrive hindbærcubes i din lokale frysedisk, så kog 300 gr. hindbær med 100 gr. sukker og saften af 1/2 citron, blend massen til fin pure, og kør den gennem en sigte, så alle kernerne holdes tilbage. Frys ned.

1 liter hindbærsaftevand (fortyndet 1:4)
300 gr. frosne hindbærcubes (det er varmebehandlet hindbærpure)
2 dl vodka
1  1/2 tsk rålakridspulver (Johan Bülow)
1/2 dl kogende vand

Begynd med lakridsblandingen - som du gerne må lave så betids, at den kan nå at køle helt af. Opløs 1 1/2 tsk rålakridspulver i 1/2 dl kogende vand - rør rundt til det er helt opløst.

Kom hindbærsaften (færdiglavet saftevand som fortyndes til drikkestyrke med iskoldt vand) og hindbærcubes i en blender. Blend til det er helt homogent. Smag til med lakridsvandet - det skal bare give et lakridssvirp i eftersmagen, ikke være en dominerende smagsnote. Tilsæt vodka, blend eller rør rundt, og fordel i glas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar