Her i byen har vi et fantastisk indisk take-away-sted. De laver supergod mad, og særligt har de en børneudgave af butterchicken, som vi har forelsket os i. Efter flere forsøg er det lykkedes mig at rekonstruere deres udgave, som nok vil få enhver med indiske aner (eller bare en der engang har siddet ved siden af en inder) til at fnyse hånligt, men dejligt smager det.
2 store kyllingebryster uden skind
2 spsk. sesamolie (eller anden olie)
2 løg i tern
1 fed hvidløg
1 1/2 tsk. sød paprika
1 knivspids kanel
1/4 tsk chili (piri-piri)
1 tsk. hel bukkehorn (stødt)
1 tsk. garam marsala
1 tsk. tandori
1 tsk. salt
1 dåse kokosmælk
2 spsk tomatpure
25 gr. smør
evt. 1/2 dl fløde
1/2 dl kokosmel
Ris - og naan., og gerne en chutney som f.eks. ananaschutney (eller mangochutney eller æblechutney)
Steg løg og hvidløg med krydderier over medium varme i ca. et kvarter. Tilsæt kokosmælk og tomatpure, og lad det koge i ca. 1/2 time. Blend saucen med en stavblender så den bliver fin og cremet, tilsæt smør, evt. fløde og evt. mere vand, hvis du synes at den er for tyk. Skær kyllingen ud i fine strimler og kom den ned i saucen, lad det kog op, og sluk så. Lad gryden stå i 5 minutter, og spis med ris og naan til - og måske en god chutney. Vi fik ananaschutney.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar