En af mine yndlingssalater er denne med frisk grønkål. Det der lige gør den en klasse bedre, er at der er flødeskum i. Jeg synes at det er en fantastisk god kombination med frugt, nødder og grønkål. Nu kan man få færdigsnittet grønkål i poser - det sparer en del tid, da grønkål er ret genstridigt at gøre i stand - det skal ribbes og snittes meget fint, ellers er det lidt som at gnave i en græsplæne. Lav den i de par måneder der er frisk grønkål at få.
1/2 dl juice, appelsin eller æble (hvis du bruger en syrlig juice kan du tilsætte en tsk. flydende honning)
1 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olivenolie
salt, peber
1 æble
1 dl tørret frugt, f.eks. store lyse rosiner, tranebær eller lignende
1 stor håndfuld valnødder (eller dine yndlingsnødder)
1/2 liter fintsnittet grønkål
Start med dressingen: rør juice sammen med æblecidereddike, olivenolie og lidt salt og peber. Snit æblet (med skræl) i små styker, og vend grønkål, tørret frugt og æble sammen med dressingen. Rist nødderne på en pande til de tager farve og dufter. Pisk fløden til meget let skum (tænk 'dressing' snarere end flødeskum). Vend det i salaten, og lige inden servering lægger du nødderne på.
1 1/2 letpisket flødeskum
Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar