Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
søndag den 8. februar 2015
Mayonaise
Dengang før salmonellaen - jeg tror nærmest det var i 80'erne, lavede jeg en del mayonaise. Så har jeg været ret salmonellaforskrækket i mange år - og så faldt jeg over Hellmanns, som jeg synes er en virkelig god mayonaise, fordi den smager af noget, og ikke bare er noget hvidt blævr. Hjemmelavet mayonaise er noget helt andet. Det er luftigt, lækkert og det er ikke svært at lave. Du skal bare vælge en ordentlig olie, jeg vd af bitter erfaring at rosmarinolie giver en grannålemayonaise (på den ufede måde), mayonaise med olivenolie smager grimt, (kun overgået af mayonaise med rapsolie) - vælg en smagsneutral olie, f.eks. majs.
2 æggeblommer
3 dl majsolie
3 tsk. hvid balsamico
2 spsk. citronsaft
2 tsk. god sennep
1/2 tsk salt (mindst, men smag dig frem)
peber
Det er ikke svært at lave mayonaise, sørg for at ingredienserne har nogenlunde samme temperatur og brug en røremaskine for fuldt blæs eller en elpisker. Bland æggeblommer med balsamico, citron, sennep og salt. Tilsæt nu olien lidt af gangen, en lille smule i starten, og så i en tynd stråle, til al olien er absorberet. Færdig.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar