Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 20. februar 2015
Tuntatar og cremet laksesalat med lakserogn
Det her giver en fin forret. De to ting smager ganske forskelligt og kan enten spises som de er (fin sushi-sidedish), som del af en forret eller med sprødristet brød til.
4 personer
Tuntatar:
100 gr. tun
2 spsk. soyasauce
2 spsk. philadelphia flødeost (neutral)
1/2 avocado, hakket i fine tern
2 forlårsløg, hakket fint
Cremet laksesalat:
100 gr. laks
1 glas lakserogn
1/2 lime, saften af
2 spsk. soyasauce
1 dl. creme fraiche 38 %
Til tuntatar skal du hakke tunen fint i små tern, vend den med soyasauce og flødeost. Vend derefter avocado og forårsløg i, og smag til. Måske mangler der salt (soya)? Lad den stå og trække mindst 15 minutter før du serverer den.
Cremet laksesalat: Skær laksen i små fine tern, hæld lime og soyasauce over og bland det godt. Kom creme fraiche i, og smag til. Husk at rognen også er en smule salt. Vend til sidst rognen i, hold en smule tilbage til pynt. Lad den trække i mindst 15 minutter.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar