lørdag den 7. februar 2015

Citronfromage


Citronfromage er næsten gået i glemmebogen. Der går i reglen flere år imellem at jeg laver det, og det er egentlig synd og skam. Netop nu kan man fråde i billige citroner. Der er mange meninger om citronfromage. Skal der fløde i eller ovenpå eller begge dele? Skal der citronskræl i? Mange lider også af en husblasforskrækkelse, som kun kan matches af deres angst for tysk grammatik. Det er der nu ingen grund til: Husblas skal udblødes i koldt vand. Smelt det forsigtigt, det må ikke koge. Vent til det er kølet af, så det ikke smelter fløden, og tilsæt først 1/4 af flødemassen til husblasmassen, og vend derefter det hele sammen. Viola. Her er min version:

4 citroner
4 blade husblas
2 æggehvider
2 æggeblommer
150 gr. rørsukker
2 1/2 dl piskefløde

Start med at udbløde husblas i koldt vand i 10 minutter, pres imens citronerne. Pisk æggehviderne stive og sæt til side. Pisk æggeblommer og sukker stift med piskefløden - det skal være ret stift men ikke knoldet. Riv skallen af en citron fint ned i - kun det gule. Det skal være en økocitron, som ikke er overfladebehandlet, hvis du vil slippe for diverse pesticider og ting. Lun nu forsigtigt ca. halvdelen af citronsaften i en gryde, og smelt husblasen heri med det vand der hænger ved. Sørg for at den er helt smeltet. Kom resten af citronsaften i. Bland æggehvider med flødeblandingen. Når citronsaften er kølet af (ellers smelter flødeskummet), så bland den forsigtigt i resten - det gør du ved først at komme ca 1/4 af flødeblandingen over i citronsaften, og derefter hælde det over i den store skål. Vend det forsigtigt rundt. Hæld det op i en stor serveringsskål eller i glas. Portionen her giver fire pæne voksenglas og to børneglas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar