Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 5. februar 2015
Krydret chai-ekstrakt
Jeg er ret pjattet med chai. Nogle morgener er den eneste vej tilbage til livet at drikke en kop skoldhed sort chai mens jeg er i bad. Det er mere effektivt end kaffe... Her er en opskrift på ca. 1 liter ekstrakt, som du kan fortynde med mælk eller vand (ca 1:3) og søde efter smag. Du skal bruge hele krydderier, ellers bliver det noget slimet noget. Denne version er ret stærk, det søger ingefær og sort peber for. Hvis du vil have en mere venlig version, så skær ned på mængden.
1 liter vand
1 tsk. sort peber
1 tsk. hele nelliker
1 tsk. hel kardemomme
1 kanelstang
1 muskatblomme
5 cm. ingefær i tynde skiver (med skræl)
1 dl sort the
Kom alle krydderierne og ingefæren ned i vandet og lad det spilkoge under låg i mindst 30 minutter. Tag af varmen, og når det er gået af kog, så tilsæt ca. 1 dl sorte theblade - jeg brugte kvædethe i mangel af bedre, men en 'ren' sort the er bedst. Lad det trække i 10 minutter og sigt det. Når du vil drikke chai, tilsætter du kogende vand eller mælk og søder det (gerne med vaniliesukker).
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar