onsdag den 4. februar 2015

Tarteletter med høns, asparges, ærter og champignon




Når man nu har frådet i mormorkylling, så ligger det lige for at bruge resterne af kyllingen til en gang tarteletter. Af skroget kan man nemlig koge en fin kyllingeboullion, som danner base for fyldet. Der er noget med, at hjemmebagte tarteletter smager bedst. Men hvis man ikke lige har 40 små tarteletforme og en times tid til overs, så synes jeg faktisk også at de butterdejstarteletter man kan købe færdige er ganske udemærkede. Man kan også vælge at bruge friske asparges - hvide eller grønne, men så ville jeg nok droppe tarteletterne, og servere det som en hønsefrikasse i stedet.

Det er godt til aftensmad med noget salat eller råkost til, det er også en fin frokostret eller en forret.

20 butterdejstarteletter
skroget fra en kylling + kødet fra vinger, ryg, overlår og et bryststykke, gerne mere
25 gr. smør
mel, til smørret er suget op
kyllingesuppen fra skroget, her bør være omkring 3/4 liter
hvid balsamico
citronsaft
salt og peber
1 glas hvide asparges
250 gr. hvide champignon
100 gr. ærter

Pil kødet af skrovet og vinger, overlår mv. og stil det til side. Kom skroget fra kyllingen op i en gryde med skind og andet jams der er skåret fra og persillen, der var i bugen på kræet. Fyld vand på så det næsten dækker, kom en boullionterning ved. Lad det koge i 30-45 minutter. Sigt suppen, kom champignongerne skåret i kvarte i, og lad det koge i ca. 15 minutter. Sigt, og sæt det til side (gem champignon!). Smelt smørret i en gryde, kom mel i, til smøret er suget op, og tilsæt suppen lidt efter lidt mens du pisker som en gal, så der ikke kommer klumper i. Pas på, at det ikke bliver alt for tyndt. Tilsæt også vandet fra aspargesne. Smag til med hvid balsamico, citronsaft salt og peber, og måske en tsk. sukker. Når du synes at smag og konsistens er rigtig, så tilsæt kyllingekødet skåret i små stykker, og lad det koge op. Tilsæt champignon og aspargesne skåret i små stykker, og til aller sidst ærterne (optøet). Pas på det ikke brænder på.

Varm tarteletterne efter anvisningen på pakken - 5 minutter i en 200 grader varm ovn, ca. Server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar