lørdag den 10. januar 2015

Bygbrød



Egentlig troede jeg at byg var noget man fordrede svin med. Og brugte til fornuftige, opbyggelige ting som whisky - men man kan bage virkelig godt brød med byg, og nu kan man rent faktisk FÅ melet i f.eks. Irma og på nemlig.com, så nu kræver det ikke engang at man kender en hemmelig gårdbutik, hvor de grutter deres eget mel.

Denne opskrift giver et stort brød (2 1/2 liter form)

1/2 liter koldt vand
7 gr. gær
1 dl flydende surdej
40 gr. honning
400 gr. bygmel
200 gr. hvedemel

Kom alle ingrediensere i en røreskål, og rør det sammen ved lav hastighed. Pisk nu ved højeste hastighed indtil dejen begynder at slippe kanterne på røreskålen eller klumper sig sammen om dejkrogen.

Herfra kan du gøre to ting: Du kan filme dejen og sætte den på køl til næste dag eller du kan lade dejen hæve på køkkenbordet i en filmet skål. Når den er hævet godt op - det tager ca. 3-4 alt efter temperaturen i dit køkken, så kommer du dejen i en smurt form og lader den hæve ca. 2 timer i formen, dækket af et viskestykke. Dejen skal kommes i en 250 grader varm ovn, når du sætter brødet ind, sænker du temperaturen til 235 gradere og bager brødet i 30 minutter. Tjek at brødet lyder hult, vend det ud af formen og lad det stå uden form i den nu slukkede ovn i 15 minutter.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar