lørdag den 10. januar 2015

Moccaeclair



Jeg har i flere måneder haft en seriøs (og meget uforløst) craving efter moccaeclair. Vandbakkelser fyldt med let sødet kaffe-flødeskum og med kaffeglasur på. Det kan man ikke rigtig få nogle steder - det er i al fald flere år siden, at jeg har set en ærlig moccaeclair hos en bager. Så er der jo kun en ting at gøre, nemlig at bage dem selv.

Vandbakkelsesdej:
1 1/2 dl vand
1 dl mælk
100 gr. smør
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
150 gr. hvedemel
5 æg

Fyld:
1/4 liter piskefløde
1 spsk virkelig stærk espresso fra helvede (evt. med en tsk. pulverkaffe med top rørt ud i)
3 spsk flormelis

Glasur af flormelis og espresso.

Til ca. 8 moccaeclair skal du lave en halv portion vandbakkelsesdej. Nu er det bare lige sådan, at når du alligevel er i gang, så kan du lige så godt lave en portion som anført ovenfor, og lave moccaeclair OG en waleskringle. Så skal du bare bruge lidt ribsgele også... Hvis du vil lave eclairs af det hele, skal du doble fyldet.

Nå. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Kom vand, mælk, smør, salt og sukker i en ret stor gryde. Når det koger, tilsættes melet og der piskes voldsomt. Det bliver meget tungt og sætter sig i piskeriset, men det gør ikke noget. Fortsæt med at piske ca. 2 minutter og tag så gryden af varmen. Tilsæt nu et æg ad gangen mens du pisker. Det kan faktisk være nemmere at bruge en ske til at røre det sammen i. Så snart du har rørt dejen glat, kommer du det næste æg i. Når dejen er rørt glat sidste gang, så fylder du den i en sprøjtepose og sprøjter 8 vandbakkelser ud på ca 7 cm længde og 2 cm bredde. Der skal være GOD afstand mellem dem - du kan regne med at de fluffer 100 % op i bredden og højden.

Når ovnen er varm sættes de ind i 5 minutter, så skrues der ned til 180 grader i 15 minutter, sluk nu ovnen og lad dem stå i ovnen i 5 minutter. Tag dem ud og køl af.  Skær et snit i hele vandbakkelsens længde.

Piske flødeskummet meget stift med flormelis og rør til sidst kaffen i. Smag til. Det skal ikke være hvinende sødt, da glasuren også giver megen sødme. Fyld kaffe-flødeskummet på en prøjtepose med glat tyl (eller en frysepose) og sprøjt en generøs mængde i hver eclair.

Rør glasuren sammen, den skal være så fyldende at den kan kommes på, men ikke så flydende at den render af. Kom ca 1. spsk glasur på hver eclair. Til sidst sprøjtes små dutter med kaffe-flødeskum.

Enjoy. Jeg spiste TO. Og ville have spist tre, hvis jeg ikke i et svagt øjeblik havde doneret den sidste overlevne til min far...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar