mandag den 12. januar 2015

Falafel



Jeg eeeelsker falafel. Her får du min yndlingsopskrift. De smager godt som fyld i pitabrød, eller bare med blandet salat til eller udskårne grøntsager, så man selv kan tage hvad man vil have. De er allerbedst samme dag, men man kan også fint fryse dem ned og give dem et ordentligt dyt i ovnen når de er tøet op - så er de også gode.

Krydderier de er bedst når de er hele, og man støder dem selv - enten i en morter, hvis man har sådan en, eller man kan kværne dem i en kaffemølle.

400 udblødte (IKKE kogte) kikærter
2 mellemstore løg
1 fed hvidløg
2 spsk. ristede sesamfrø
2 tsk. salt
4 tsk. stødt koriander
4 tsk. stødt spidskommen
4 tsk. bagepulver
1 potte frisk koriander eller 1/2 bundt
ca 2 liter olie til at stege i, eks. majsolie

Hak løget. Kværn kikærterne gennem kødhakkeren og tilsæt resten af ingredienserne. Det hele blandes/æltes godt sammen og hviler mellem 1/2 og 1 time. Når du bruger en kødhakker, så får ærterne præcis den konsistens de skal have - man kan også bruge en foodprocessor eller virkelig kraftig blender, men så er man ofte nødt til at tilsætte rå revet kartoffel og hvedemel for at få dem til at hænge sammen. Kødhakkermetoden giver 'renere' falafler.

Form falaflerne til små kugler lidt større end store valnødder - de puffer op, når de steger.  Varm olien op i en gryde til det syder om en tændstik eller skaftet af en grydeske, og kog falaflerne. De er færdige når de plopper op til overfladen - hold øje med dem, måske skal de vendes lidt undervejs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar