fredag den 16. januar 2015

Varm chokolade


Hvis der er noget, der er godt, så er det varm chokolade på en kold dag. Eller bare sådan lidt kold-isch. Jeg tror at man bliver et mildere og bedre menneske af at indtage det regelmæssigt. Min yndlings varme chokolade er med Valrohna-chokolade, men mindre kan også gøre det (ellers går man hurtigt fallit). Det er næsten lige så nemt som at åbne en Mathilde-katon. Men det smager meget bedre. Her er til 5 personer.

1 liter sødmælk
100 gr. mørk chokolade 70 %
en tom vaniliestang
sukker efter smag
1/4 piskefløde

Kog mælken op med vaniliestangen, kom chokoladen brækket i små stykker ned i. Lad chokoladen næsten nå kogepunktet, tag den af, fisk vaniliestangen op og smag til med sukker. Pisk fløden til blødt skum, og hælp op. Flødeskum i - ah, salighed!

Tip:
Hvis man synes, så kan man også koge en kanelstang med, eller give et lille drys kanel til sidst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar