onsdag den 14. januar 2015

Knækbrød med et twist



For nogle år siden så man nedenstående opskrift på knækbrød allevegne. Den er også rigtig god - hvis man kan lide lidt groft knækbrød og synes at de der superlækre knækbrød i supermarkedet til en formue smager godt, så kan man hurtigt bikse sit eget knækbrød sammen. På grund at det høje indhold af kerner og salt så smager det som en slags snack. Det er fint som et hurtigt mellemmåltid, eller som 'ting' i ungernes madpakke. En portion holder sjældent mere end et par dage her i huset..

Man kan varier det i en uendelighed alt efter hvilke kerner man kommer i - og så kan man komme 'drys' på. Her er en tre-i-en-version - single, med kanelsukker og med revet ost.

100 gr. græskarkerner
100 gr. sesamfrø
100 gr. solsikkekerner
100 gr. hørfrø, brune eller gule
100 gr. havregryn eller rug-, byg- eller speltflager (vælg gerne grovvalset)
350 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk. salt
125 gr. olivenolie
2 dl. vand

2 spsk. kanelsukker
3 spsk. groftrevet grana padamo eller parmesan

Tænd ovnen på 210 varmluft.

Bland alle de tørre ingredienser sammen, tilsæt olie og vand og ælt grundigt, til dejen er en stor klump. Hvis du har svært ved at få dejen til at hænge sammen selvom du har æltet længe, så kan du tilsætte en smule vand. Del nu dejen i to lige store portioner, rul dem fladt ud mellem to stykker bagepapir til ca 3 mm (pas på midten, der har det en tendens til at blive tykkere), og skær det ud i knækbrød eller kiks, hvad du foretrækker. Du skal skære det helt igennem, men lad stykkerne blive helt tæt sammen. Tag bagepapiret over på en bageplade. Drys 1/3 af portionen med et tyndt lag kanelsukker - det skal bare lige markeres, 1/3 med ost (ikke blande, det kommer til at smage virkelig mærkeligt) og lad den sidste være som den er. Bag i ca 20. minutter - kig efter 15. De skal være pænt gyldne. Det dufter ret sjovt af kanel & ost..

Tip:
Prøv også med birkes, sød paprika, anis-sukker...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar