torsdag den 8. januar 2015

Frisk tomatsauce

Denne opskift er ideel til når du har nogle trætte tomater, som du ikke har fået brugt. Du kan også bruge den til at spice dåsetomater op med. Det smager fantastisk 'single' på pasta og så opgraderer det enhver ret hvor du normalt ville bruge dåsetomater - f.eks. lasagne, moussaka, kødsauce, canneloni.

1/2 kg tomater
3-4 skalotteløg (almindelige kan også bruges)
1 fed hvidløg
1 tsk salt
1/2 tsk friskkværnet peber
1/2 dl æblecidereddike
En stor kvist frisk rosmarin eller basilikum/oregano (hvis du ikke har friske krydderurter, så udelad)
salt, peber, honning og evt. citron

Kom det hele i en gryde (løgene skal være skrællede, og hvidløgsfeddet pillet). Kog under låg i 20 minutter. Tag låget af og blend alt hvad der er i gryden - hvis du har en stor kvist rosmarin i, så pil den op først. Hvis saucen er lidt tynd i det, så kan du koge den ind til passende konsistens uden låg. Når konsistensen er fin, så smag til med salt, peber og evt. lidt honning og citron, alt efter hvor søde tomaterne er

Ingen kommentarer:

Send en kommentar