onsdag den 7. januar 2015

Solbærsyltetøj

Jeg kan ret godt lide solbærsyltetøj - især hvis det ikke bare er (meget) sødt. her er en opskrift på lynhurtig solbær syltetøj.

300 gr. frosne solbær
1/2 dl æblejuice
4 stjerneanis
2 vaniliestænger (tomme)
1 citron (saften)
Sukker efter smag - start med 200 gram og smag dig frem

Kog det hele sammen i en gryde. Når sukkeret er smeltet, så kan du smage, om der skal mere sukker i - det skal der sandsynligvis. Kog det i ca. 20 minutter, og tag så en teske syltetøj op på en kold tallerken. Lad det køle et minut, og træk så en finger igennem sultetøjet for at vurdere konsistensen (hvis det er for tyndt løber det af maden, og hvis det er for tykt kan man nærmest ikke få det af skeen. En passende konsistens er, når det 'spor' du laver med din finger ikke løber helt sammen igen). Det tykner endnu mere når det bliver koldt.

Hæld på et skoldet Weck-glas, hvis du har sådan et, ellers er et genbrugsglas eller en tupperware fint. Det holder minimum 6 uger i køleskabet uden konserveringsmidler, men husk at bruge en helt ren ske hver gang du tager noget. Hvis du vil være helt sikker, eller vil have længere holbarhed, så kan du skylle glasset i atamon og tilsætte 1 tsk. atamon til det færdige syltetøj.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar