tirsdag den 27. januar 2015

Vaniljekiks - fuldkorn



Der er kun en gyldig grund til at spise fuldkorn - smagen. I disse kiks kommer fuldkornssmagen rigtig til sin ret, men hvis du ikke kan fordrage fuldkorn, så bag dem med hvidt mel i stedet. Opskriften giver 3-4 bageplader, alt efter hvor store du laver dem. De krymper et par mm i hele omkredsen, så vælg en tilpas stor form hvis du stikker ud - eller skær dem i firkanter.

Hvis du er typen som flittigt putter tomme vaniljestænger ned i et glas og hælder sukker på, så er det nu du skal bruge vaniljesukkeret. Hvis ikke, så brug sukker og 2 tsk. vanilje i stedet.

200 gr. smør
150 gr. vaniljesukker
120 gr. fuldkornshvedemel
300 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
ca. 1 dl vand

Rør smørret blødet med vaniljesukker. Tilsæt mel og bagepulver på en gang, og rør, til det smuldrer. Tilsæt vandet lidt af gangen, alt efter melets beskaffenhed. Det kan være du skal bruge lid mindre. Dejen skal kun akkurat kune samles. Hvis du bruger en røremaskine, så pas på, at du ikke rører for meget, så mister kiksene sprødhed.

Rul dejen ud, evt. af to omgange til den er ca 3 mm tyk og stik eller skær kiks ud. Prik dem med en gaffel og bag dem i 11 minutter i en forvarmet ovn (180 grader varmluft). Når de er kølet af, så pak dem lufttæt, de holder en uges tid. Så er spørgsmålet bare, om de også overlever en uge...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar