onsdag den 21. januar 2015

Fastelavnsboller


Indtil jeg opdagede at der fandtes fastelavnsboller, så sagde fastelavn mig ikke det helt store... men NU - det er en perfekt undskyldning for at bage disse her så ofte så muligt - for fastelavnsbollesæsonen er jo så kort... Hvor den oprindelige opskrift stammer fra fortaber sig vist i det uvisse, jeg har fået den fra Sarah som har fået den fra sin søster som har... Jeg har ændret lidt på den, så den passer til min smag. Portionen giver 16 styk, og mine er altså firkantede.

Dej:
100 gr. smeltet smør
2 dl mælk
25 gr. gær
1 tsk. salt
50 gr. sukker
400 gr. hvedemel

Creme:
2 1/2 dl mælk
50 gr. sukker
1 stang vanilie
3 æggeblommer
10 gr. maizena

Chokolade"glasur":
1/2 dl piskefløde
50 gr. mørk chokolade 70 %

Smelt smørret og hæld det i mælken sammen med salt og sukker - tjek at det er lunkent før du rør gæren ud i. Tilsæt melet - hold en smule tilbage, måske skal du ikke bruge det hele. Dejen bliver ret fed og tung. Sæt den til hævning i en skål med et klæde over i 1-2 timer.

Til cremen flækker du vaniliestangen og skraber kornene ud i ca. 1 spsk. sukker, så du får dem skilt ad. Kom alle ingredienserne i en gryde, og kog op under omrøring - det skal lige op at koge. Sæt til side.

Når dejen er hævet færdig, så rul den ud og skær den i 16 firkanter. Sæt en barneske creme på hver, og pensl kanterne, tryk dem godt sammen. Lad dem hæve mens ovnen varmer op til 225 grader. Bag dem 12 minutter mit i ovnen. Når de er kølet af, skal der chokolade på: Kog fløden op i en gryde og tilsæt chokoladen. Rør det godt sammen til en homogen masse. Sæt en generøs ske på hver bolle. Spis, og dø lidt. De smager klart bedst samme dag de er bagt, da de hurtigt bliver tørre.

Man kan også komme lidt marcipan i, hvis man synes, det skader bestemt ikke.

PS: Æggehviderne der bliver til overs kan du bruge til at lave de her små kager med cashewnødder og mandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar