fredag den 9. januar 2015

Kylling i mandel-citronsauce


Kylling er nok det kød vi spiser oftest. Her er en lidt anderledes variant, nemlig kylling i mandel-citronsauce. Kylling og citron klæder hinanden vældig godt og mandlerne giver lidt struktur til saucen.

4-8 kyllingestykker med skind og ben, f.eks. overlår
100 gr. smuttede mandler
1 fed hvidløg
3 dl kyllingeboullion
3 laubærblade
2 spsk sherryvinagre eller hvid balsamico
2 æggeblommer
saft og skal af 1 citron
olivenolie, salt og peber

Brun kyllingestykkerne i meget varm olie og tag dem op og læg dem i et ovnfast fad, hvor de lige akkurat kan være. Lad herefter hvidløgsfeddene og mandlerne stege til de er gyldne. Tilsæt kyllingeboullion, eddike og citronsaft og lad det koge op. Blend saucen og hæld den over kyllingestykkerne. Kom laurbærblade i og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i ca. 45 minutter - tjek at kyllingen er mør. Tag kyllingen op af saucen og blend saucen med æggeblommerne - brug en stavblender. Nu er saucen let og skummende. Smag til med revet citronskræl og evt. salt, peber og mere eddike eller citron. Læg kyllingestykkerne tilbage i saucen og server med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar