Ja nu skulle man da tro at jeg havde fået chutney på hjernen. Det har jeg så ikke. Men jeg havde til gengæld en ananas der skulle spises. Eller noget - og så blev den til en chutney. Den er ikke så fotogen når den er fyldt på glas, men den har godt bid (ikke børnevenlig)
1 ananas
1 lille løg i tern
1 dl juice
1 dl æblecider
1 tsk. salt
1 chili
10 cm. ingefær
1 1/2 dl sukker
1 limefrugt (skal og saft)
Skræl ananasen og fjern stokken, skær kødet i ret små tern. Skræl ingefæren og riv den groft. Pres limefrugten og riv skrællen fint, skær chilien i små tern. Kom alle ingredienserne i gryden og kog chutneyen under låg i ca. 20 minutter. Tag låget af og kog i ca. 1 time til, indtil chutneyen har en passende konsistens. Smag den til og tilsæt evt. mere sukker og eller lime. Jeg skyllede glasset i atamon, da - særlig stærk - chutney har en ret lang levetid hos os.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar