Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 16. januar 2015
Naan
Jeg elsker naan. De er gode at have i fryseren - hvis man er snedig, så sørger man for at de har en sådan størrelse, at man kan ploppe dem frosne direkte i toasteren. Så har man 'nybagt' brød i en fart. Brødene er bløde og venlige, gode til indisk mad eller som tilbehør til suppe (eller chili con carne, men det skal man nok ikke sige alt for højt. Er ikke sikker på at de billiger den form for fusionskøkken i mexico). Opskriften giver seks styk - hvis jeg var dig, så ville jeg lave dobbelt portion.
2 1/2 dl lunkent vand
30 gr. gær
1 dl youghurt naturel
1 dl olivenolie
10 gr. salt
10 gr. sukker
600 gr. hvedemel
drys efter smag - f.eks. jomfru i det grønne (nigellafrø)
Kom vand, gær, youghurt, olivenolie, salt og sukker i en skål og tilsæt melet. Du kan sagtens ælte dejen i hånden, men det er nemmere, og resultatet bliver bedre, hvis du gør det på maskine. Ælt dejen godt i gennem og lad den hæve ca. 2 timer i skålen med et klæde over. Del den i 6 stykker, og lad dem hvilke ca. en halv time. tænd ovnen på 250 grader. Hiv nu dejen ud med fingrene, så det bliver til aflange dråbeformede brød. De skal være nogenlunde lige tykke over det hele. Pensl brødene med lidt olie eller med youghurt og drys drys over. Sæt brødene - der kan være tre på en plade - i den brandvarme ovn. Bag dem ca 10 minutter. Spises straks eller fryses ned - de bliver hurtigt tørre, hvis de står nogle dage.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar