mandag den 26. januar 2015

Kylling i rød karry


Det her er en af mine favorit thairetter. Selvom den ikke ligefrem er fotogen...

2 kyllingebryster uden skind
2 spsk. sesamolie (hvis du har, den har sådan den god smag)
1 løg i tern
1 fed hvidløg, presset
3 tsk. rød karrypasta
2 spsk. koncentreret tomatpure
2 spsk. revet ingefær
4 spsk. fishsauce
1 spsk. sukker
1 lime (saft og skal)
1 dåse kokosmælk
2 dl boullion
1 peberfrugt
3 medium gulerødder
1 dl cashewnødder
(salt, sukker, limesaft, karrypasta til at smage til med)

Steg løg, hvidløg og karrypasta i lidt sesamolie, tilsæt ingefær, fishsauce, sukker og saft og den grønne skal af lime. Tilsæt kokosmælk og boullion, og lad det koge i 20-30 minutter. Smag saucen til - juster eventuelt styrken med mere karrypasta, og tilsæt evt. mere lime eller sukker. Skær kyllingen i mundrette stykker, og kom den ned saucen sammen med gulerødderne, der er skåret i skrå skiver. Lad det koge op og sluk for gryden. Lad den stå i fem minutter med låg på, tilsæt så peberfrugterne og server med det samme. Drys nødderne over, og spis det med ris eller nudler til.

Tip:
Du kan variere grøntsagerne efter smag - f.eks. forårsløg, ærter, broccoli, svampe...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar