Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 9. januar 2015
Salat med fennikel, pære, valnødder og blåskimmelost
Denne salat er rigtig god som tilbehør til stegt eller grillet kød. Blåskimmelost og pære klæder som bekendt hinanden, valnødderne sørger for sprødt modspil og fennikel er generelt bare dejligt. Du kan vælge den blåskimmelost som du kan lide - der er ingen der siger at det SKAL være roquefort. En venlig castello-blåskimmel er også fint.
1-2 fennikel (alt efter størrelsen)
1 pære
50 gram blåskimmelost
1 dl valnøddekerner
Dressing:
3 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olie
1 tsk. honning
Rist valnøddekernerne på en varm kerne til de har taget farve. Hak dem groft og køl dem af. Bland dressingen sammen. Skær pæren ultratyndt - hvis du har en mandolin, så er det nu du skal tage den frem. Kom pærerne ned i dressingen og vend dem rundt i dressíngen så de ikke bliver så brune. Skær fennikel - ligeledes meget tyndt, og skær det meste af toppene med. Bland det hele sammen, fordel osten over i små stykker og kom valnødder over. Lad evt. salaten trække et kvarters tid, men du skal ikke lave den flere timer før du skal spise, så risikerer du at pærerne bliver brune.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar