fredag den 9. januar 2015

Salat med fennikel, pære, valnødder og blåskimmelost


Denne salat er rigtig god som tilbehør til stegt eller grillet kød. Blåskimmelost og pære klæder som bekendt hinanden, valnødderne sørger for sprødt modspil og fennikel er generelt bare dejligt. Du kan vælge den blåskimmelost som du kan lide - der er ingen der siger at det SKAL være roquefort. En venlig castello-blåskimmel er også fint.

1-2 fennikel (alt efter størrelsen)
1 pære
50 gram blåskimmelost
1 dl valnøddekerner

Dressing:
3 spsk. æblecidereddike
1 spsk. olie
1 tsk. honning

Rist valnøddekernerne på en varm kerne til de har taget farve. Hak dem groft og køl dem af. Bland dressingen sammen. Skær pæren ultratyndt - hvis du har en mandolin, så er det nu du skal tage den frem. Kom pærerne ned i dressingen og vend dem rundt i dressíngen så de ikke bliver så brune. Skær fennikel - ligeledes meget tyndt, og skær det meste af toppene med. Bland det hele sammen, fordel osten over i små stykker og kom valnødder over. Lad evt. salaten trække et kvarters tid, men du skal ikke lave den flere timer før du skal spise, så risikerer du at pærerne bliver brune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar