Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 31. januar 2015
Gomadressing
Jeg har i mange år været kæmpe fan af Sticks 'n Sushis gomadressing, altså en sauce af ristede sesamfrø... Men ak, det er som om at de har ændret opskriften, den er ikke længere så god som den har været. Så jeg har eksperimenteret mig frem til min egen version. Jeg har prøvet forskellige tilberedningsmetoder, det svære er, at sesamfrøene skal findeles ret fint for at det bliver ordentligt. Ellers er det bare som at tygge i en gang sesamfrø i noget vædske. Jeg synes det bedste er at myrde de ristede sesamfrø eftertrykkeligt - og ad 4-5 omgange i morteren, og så blande ingredienserne sammen og give det hele en tur med stavblenderen til sidst. Goma er fin til avocado, til wraps, til sandwich, til grillet gris med vietnamesiske rispandekager til salat...
100 gr. sesamfrø
4 spsk. riseddike
2 spsk. soya
4 spsk. sesamolie
saften af 1/2 lime
Rist sesamfrøene på en pande til de springer. Det er et være svineri i øvrigt, for de hopper af panden. Kom dem så i morteren lidt efter lidt og stød dem til groft pulver. Bland resten af ingredienserne i og blend det med stavblenderen. Tilsæt evt. vand, hvis du gerne vil have en mere dressingagtig konsistens.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar