Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
mandag den 12. januar 2015
Lynsyltede agurker
Je3g kan godt lide at sylte selv - det er nemt, og så slipper man for alle mulige mærkelige konserveringsmidler. Nåhr ja, og så smager det godt! Rødbederne finder du her, her kommer opskriften på syltede agurker.
1 agurk (gerne en økologisk en)
2 dl lagereddike
1/2 dl vand
1/2 tsk. salt
31/2 spsk. sukker
1 spsk. hel koriander
1/2 spsk. peberkorn
1 spsk. dildfrø
3 laurbærblade
Kog alle ingredienserne - bortset fra agurken! op, og lad lagen koge til sukker og salt er helt opløst - du kan gode udelade dildfrø. Smag på lagen, om du synes salg/sukker-balancen er ok (jeg bryder mig ikke om søde agurker, så der er ikke så meget sukker i denne version).
Skær agurken i skiver og fyld den i et skoldet glas. De holder minimum 6 uger på køl - hvis du vil have længere holdbarhed eller være helt sikker, så kan du skylle glasset i atamon og tilsætte en tsk. atamon til lagen.
Man kan lave agurkerne om formiddagen og spise af dem om aftenen, selvom de selvfølgelig bliver mere smagfulde af at trække et par dage.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar