Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 14. januar 2015
Kokossuppe med okse, mandler, abrikos og bulgur
Vi har i mange år fået suppe en gang om ugen. Det er nem og oftest billig mad, nemt at variere med tilbehør - og så er et rent nemt at få sneget en ekstra vegetardag ind på den måde. Denne suppe er nu med kød. du kan variere tilbehøret - hvis du har en rest ris, så er det også fint, eller du kan erstatte bulgur med couscous eller spelt. Hvis du har travlt en dag kan du også udelade toppingen på suppen, men jeg synes nu at det er det, der lige hæver suppen et niveau.
400 gr. oksekød i strimler
2 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. karry
2 spsk. revet ingefær
2 ds. kokosmælk
1/2 liter boullion eller fond
1 bundt forårsløg
2 dl. frosne ærter
salt, peber, olie til stegning, evt. lime eller citron
Tilbehør:
3 dl bulgur
5-6 tørrede abrikoser
1 dl smuttede og ristede mandler
1 dl ristede kokosflager
Hvis oksekødet ikke er i forholdsvis mundrette stykker, så skær det til. Steg kødet så det får en fin stegeskorpe. Tilsæt løg, hvidløg, ingefær salt og peber og skru lidt ned for varmen. Når løgene begynder at blive klare, så tilsæt karryen og lad den stege med et minuts tid. Hæld kokosmælk og boullion på og lad suppen koge i en halv time. I mens laver du tilbehøret og indholdet i suppen: Skær forårsløg i skiver på skrå, kog bulgur i ca. dobbelt så meget vand med lidt salt i i 10 minutter (eller efter anvisning på pakken), skær abrikoser i små stykker og smut og rist mandlerne, og derefter kokosflagerne på den varme pande - pas på, det brænder let på.
Smag suppen til. Er den stærk nok? Mangler der salt? Syre? Måske et skvæt hvid balsamico. Umiddelbart inden servering plopper du forårsløgene i og lader suppen koge op, tilsæt nu de frosne ærter. Når de er varme, er suppen klar til servering.
Man spiser den ved at komme et par skefulde bulgur i en skål, hælde suppe over og toppe med mandler, kokos og abrikoser.
PS:
Hvis du får den geniale ide at ploppe bulguren direkte ned i suppen - så lad være. På et kvarters tid forvandler suppen sig til en slags sammenkogt ret i stedet, fordi bulguren suger alt væsken. Jeg har prøvet.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar