Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 22. januar 2015
Små kager med cashewnødder og mandler
Disse små kager er fine i deres egen ret - men hvis man har æggehvider til overs - f.eks. efter at have lavet fastelavnsboller, så kan man passende bruge dem her. De små kager er en slags marengs.
3 æggehvider
300 gr. rørsukker
50 gr. cashewnødder (ristede og saltede)
50 gr. mandler
Tænd ovnen på 225 grader varmluft. Pisk æggehvider med rørsukker i ca. 5 minutter. Kværn imens mandler og nødder fint. Vend dem i massen og sæt enten små klatter på bagepapir med en ske, eller sprøjt dem ud med en sprøjtepose (ja, ja, jeg har en sprøjteposefetich. En skal man jo ha...). De flyder ca 1 cm ud over hele omkredsen, så lav god afstand mellem dem. Bag dem ved 225 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Etiketter:
bagning,
dessert,
stop-spild-af-mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar