Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
lørdag den 10. januar 2015
Waleskringle med glasur og ribs
Kender I det, at man sidder lørdag formiddag til fodbold med det ene barn, og så laver det yngste barn (baby) en så gedign gennem******** af absolut alt, at det skal strippes til skindet? Og når man så er færdig med det, så tænker man: Waleskringle. Jeg. Må. Have. Waleskringle. Hjem og bage waleskringle!
...?
Portionen giver 2 styk
1 1/2 dl vand
1 dl mælk
100 gr. smør
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
150 gr. hvedemel
5 æg
Flormelis og vand til glasur (hvis det er voksenwales: flormelis og mørk rom).
Ribsgele.
Nå. Tænd ovnen på 250 grader varmluft. Kom vand, mælk, smør, salt og sukker i en ret stor gryde. Når det koger, tilsættes melet og der piskes voldsomt. Det bliver meget tungt og sætter sig i piskeriset, men det gør ikke noget. Fortsæt med at piske ca. 2 minutter og tag så gryden af varmen. Tilsæt nu et æg ad gangen mens du pisker. Det kan faktisk være nemmere at bruge en ske til at røre det sammen i. Så snart du har rørt dejen glat, kommer du det næste æg i. Når dejen er rørt glat sidste gang, så fylder du den i en sprøjtepose og spøjter lange baner forholdsvist tæt ud på hver sin bageplade - faconen skal minde om et brød. Dejen fluffer 100 % op i bredden og højden. Prøv ikke at lave to på en plade (jeg HAR prøvet).
Når ovnen er varm sættes begge plader ind i 5 minutter, så skrues der ned til 180 grader i 15 minutter. Tjek at kringlen ser bagt ud, og tag den ud af ovnen og lad den køle af på en rist.
Sæt den på det fad, du vil servere den på, og dekorer den med glasur og ribsgele. På min barndoms waleskringler var ribsgeleen altid lagt på i klatter, men hvis du gerne vil fnutte lidt med det, så kan du varme den let op og sprøjte den på.
Nå ja, og hvis du ikke har ribsgele i huset når trangen melder sig, så kan man altså godt lave en lyngele af 11/2 dl. ufortyndet ribssaft og ca. 2 blade husblas hvis det er. (Læg husblas i blød i 10 minutter, smelt ved lav varme i lidt af saften, hæld resten af saften i, bland grundigt og hæld i en suppetallerken. Film og stil på køl).
Wales skal helst spises friskt.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar