Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
onsdag den 7. januar 2015
Salat med kyllingelever
Denne lille salat er fin som forret, frokostret eller som del af et måltid. Jeg synes at kyllingeleveren rigtig kommer til sin ret i samspil med en ordentlig bunke krydderurter og balsamicoglacen
500 gr. optøet kyllingelever
1/2 romainesalat (eller iceberg, spinatblade, grønkål)
2 avocado
1-2 røde peberfrugter
3 spsk. hakket bredbladet persille, koriander (brug hvad du foretrækker)
1 spsk finthakket mynte
1/2 dl balsamico
1 tsk honning
salt, peber og olie til at stege i
Steg kyllingeleveren ved hård varme og krydr med salt og peber. Vær sikker på at det bliver stegt godt igennem, så det ikke er råt - men du skal ikke stege det i halve timer, for så bliver det bare helt tørt. Sæt til side.
Dressing: hæld balsamico på pande, og når det koger op, tilsæt honning. Lad det koge sammen under konstant omrøring indtil det tykner en smule. Hæld det over kyllingeleveren.
Hak salaten, skær avocadoen i mundrette stykker, snit peberfrugten, drys hakkede kryderurter over og vend det hele sammen. Anret på et fad eller en stor tallerken og fordel den lune kyllingelever over. Spis straks!
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar