Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
torsdag den 22. januar 2015
Marmelade af blodappelsin med pomeransskræl
Jeg har absolut ikke noget shoppegen. Altså bortset fra når jeg står i en boghandel eller det gælder mad. Og så var det at jeg fik Camilla Plums bog om krydderier. Åh! dejlige opskrifter og krydderier. Så røg jeg ud og købte sukat og pomeransskal og syltet citronskal og loomi (limefrugter der er kogt i saltvand og soltørret) og så kiggede jeg på dem og anede ikke hvad jeg egentlig skulle bruge dem til (har i en uge prøvet at samle mod til at knuse en håndfuld af de der loomi og koge dem i 2 liter vand. Det skulle give en fin iste, siger hun. Men de ser SÅ mærkelige ud....). Nå, men nu er det sæson for blodappelsiner, og SÅ skal der lavet blodappelsinmarmelade. I år med pomeransskal i stedet for appelsinskal. Opskriften giver to små glas.
6 blodappelsiner
1 citron
350 gr. sukker
2 tomme vaniljestænger
2 stjerneanis
1 tsk. fennikelfrø
1/4 pomeransskal
Skær skallen af appelsinerne, så du får den hvide hinde med af. Skær dem nu i små filetter (dvs. skær frugtkødet fri af skillevæggene i appelsinen), og pres til sidst hver appelsin ned i gryden. Tilsæt saften af en citron, sukker, vaniljestænger, stjerneanis og fennikelfrø (hvis du hader at bide i hele krydderier kan du enten bruge en 'spiceball' - en slags tefilter til krydderier eller fiske dem op efterfølgende). Skær pomeransskallen i tynde strimler (hvis du ikke har pomerans kan du enten helt udelade, eller skrælle fine strimler af usprøjtet appelsinskræl - pas på, at du ikke får det hvide med). Kog marmeladen uden låg i ca. 30 minutter - test konsistensen ved at komme en teskefuld marmelade på en tallerken, lade den køle af i et minut og trække din finger igennem. Hvis det ikke flyder sammen, så er det færdigt. Hæld på små skoldede glas. Smager fan-tas-tisk på ristet brød...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar