Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
tirsdag den 27. januar 2015
Vaniljekiks - fuldkorn
Der er kun en gyldig grund til at spise fuldkorn - smagen. I disse kiks kommer fuldkornssmagen rigtig til sin ret, men hvis du ikke kan fordrage fuldkorn, så bag dem med hvidt mel i stedet. Opskriften giver 3-4 bageplader, alt efter hvor store du laver dem. De krymper et par mm i hele omkredsen, så vælg en tilpas stor form hvis du stikker ud - eller skær dem i firkanter.
Hvis du er typen som flittigt putter tomme vaniljestænger ned i et glas og hælder sukker på, så er det nu du skal bruge vaniljesukkeret. Hvis ikke, så brug sukker og 2 tsk. vanilje i stedet.
200 gr. smør
150 gr. vaniljesukker
120 gr. fuldkornshvedemel
300 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
ca. 1 dl vand
Rør smørret blødet med vaniljesukker. Tilsæt mel og bagepulver på en gang, og rør, til det smuldrer. Tilsæt vandet lidt af gangen, alt efter melets beskaffenhed. Det kan være du skal bruge lid mindre. Dejen skal kun akkurat kune samles. Hvis du bruger en røremaskine, så pas på, at du ikke rører for meget, så mister kiksene sprødhed.
Rul dejen ud, evt. af to omgange til den er ca 3 mm tyk og stik eller skær kiks ud. Prik dem med en gaffel og bag dem i 11 minutter i en forvarmet ovn (180 grader varmluft). Når de er kølet af, så pak dem lufttæt, de holder en uges tid. Så er spørgsmålet bare, om de også overlever en uge...
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar