Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 16. januar 2015
Hvid gløgg (ekstrakt)
Jeg er ret pjattet med gløgg. Som den eneste i familien, så sådan en gang gløggekstrakt kan jeg nærmest få lov til at drikke selv gennem december måned. Med tiden er jeg blevet større fan af hvid gløgg end af rød, som nemt kan blive tung. Når du laver gløgg skal du bruge hele krydderier. Altid. Ellers bliver det en underlig slimet masse (har prøvet).
5 dl vand
1 spsk. peberkorn
1 tsk. hel allehånde
1 tsk. hel enebær
1 tsk. hel korriander
3 hele muskatblommer
4 skiver rå ingefær (med skræl og det hele)
Skræl af en citron - i julienne
4 stjerneanis
2 hele kanelstænger
1 laurbærblad
Smæk det hele i en gryde og kog det op. Lad det koge i 20 minutter, og lad det stå natten over. Næste morgen koger du det op igen, og hælder det på en skoldet flaske eller glas. Det holder en måned på køl. Du må smage dig frem til det blandingsforhold som du foretrækker, jeg bruger ca. 1/2 dl ekstrakt til 2 dl hvidvin. Smag til med sukker når du har kommet hvidvin i, det kommer an på, hvor sød vinen er. Server med hele abrikoser (du kan bløde dem op i rom hvis du gerne vil slingre i seng) og hele smuttede mandler.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar