Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 16. januar 2015
Spinatfrikadeller
Jeg prøver ihærdigt på at holde en vegetardag om ugen. Både for at spare, for at passe på miljøet ved ikke at spise kød hele tiden, og fordi det er sundt. Egentlig nok mest af idealistiske grunde. Nå, men til gengæld så har jeg ofte svært at finde på hvad jeg skal lave - en klassiker er disse spinatfrikadeller der er krydret med karry og feta. De smager så vældig meget bedre end de lyder!
750 gr. optøet helbladet spinat
2 mellemstore æg
1 fed hvidløg
1 spsk karry eller garam masala
50 gr. fetaost eller salattern
Mel eller rasp
Salt
Olie til stegning
Dræn spinaten og hak den groft med en kniv. I en skål blandes æg, hvidløg, karry, salt i, og fetaen smuldres ned i. Juster konsistensen med mel eller rasp (hvis du har noget hjemmelavet rasp, hvis det er køberasp - så ville jeg foretrække at bruge mel). Farsen bliver meget blød, men den skal have en konsistens så den ikke danner en masse vædske. Lad den trække i en halv time, inden du med en ske former 'deller´ og sætter dem på en rygende varm pande.
Server f.eks. ovnstegte kartofler til.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar