fredag den 16. januar 2015

Spinatfrikadeller


Jeg prøver ihærdigt på at holde en vegetardag om ugen. Både for at spare, for at passe på miljøet ved ikke at spise kød hele tiden, og fordi det er sundt. Egentlig nok mest af idealistiske grunde. Nå, men til gengæld så har jeg ofte svært at finde på hvad jeg skal lave - en klassiker er disse spinatfrikadeller der er krydret med karry og feta. De smager så vældig meget bedre end de lyder!

750 gr. optøet helbladet spinat
2 mellemstore æg
1 fed hvidløg
1 spsk karry eller garam masala
50 gr. fetaost eller salattern
Mel eller rasp
Salt
Olie til stegning

Dræn spinaten og hak den groft med en kniv. I en skål blandes æg, hvidløg, karry, salt i, og fetaen smuldres ned i. Juster konsistensen med mel eller rasp (hvis du har noget hjemmelavet rasp, hvis det er køberasp - så ville jeg foretrække at bruge mel). Farsen bliver meget blød, men den skal have en konsistens så den ikke danner en masse vædske. Lad den trække i en halv time, inden du med en ske former 'deller´ og sætter dem på en rygende varm pande.

Server f.eks. ovnstegte kartofler til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar