Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
fredag den 9. januar 2015
Bountykugler
Jeg ved ikke hvor den her opskrift stammer fra - men her er opskriften på en dejlig velsmagende bounty-agtig konfekt. Det er så nemt at lave, at selv en tre-årig kan lave det - om end det ikke er sikkert, at man har lyst til at gå ud i køkkenet bagefter. Kondenseret mælk er klister på dåse....
1 dåse kondenseret mælk
1 pose revet kokos
200 gr. 70 % chokolade til overtræk
Bland kokos og kondenseret mælk sammen og stil blandingen i køleskabet i et døgns tid. Næste dag trilles små kugler af massen, og de dyppes i smeltet mørk chokolade (eller lys, hvis man ikke er stor nok til mørk chokolade).
Man KAN selvfølgelige bruge en halv time af sit liv på at temperere chokoladen hvis man vil, men helt ærligt - det er ikke umagen værd. De er spist, før den fine blanke chokolade kommer til sin ret. Men kan også pynte de færdige kugler med lidt kokos eller andet lir - men de smager nu allerbedst som de er. Synes jeg.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar