mandag den 19. januar 2015

Æblechutney


Et år lavede jeg æblechutney af æbleoverfloden fra vores lillebitte men meget frugtbare æbletræ. Det smager dejligt til indisk mad og til stegt kød. Det er en venlig krydret chutney som ikke skræmmer nogen væk - og som sikkert vil få enhver med indiske aner til at vifte forarget med armene :-)

1 kg æbler
1/2 kg hakkede rødløg (eller alm)
1/2 kg rørsukker
3 dl æblecideredddike
2 spsk. salt
2 spsk. hel koriander
2 spsk hel fennikel
10 hele kardemomme - gokkede
50 gr. frisk ingefær i skiver
2 fed hvidløg
2 hele chili

Fjern kernehuset fra æblerne, og eventuelle pletter. Kog æblerne op med æblecidereddiken og alle ingredienserne ovenfor (chutneyen har de hele krydderier i sig, så man skal lige se efter før man tygger) - husk at gokke kardemommerne så de åbner sig. Ingefæren skal i skiver, men du behøver ikke at skrælle den. Kog det hele i 30-40 minutter, fjern hvidløg og chili, og reducer derefter til en passende chutney-agtig konsistens. Hæld på skoldede glas der er skyllet i atamon og opbevar på køl. Jeg havde chutney til næsten et helt år af ovenstående portion - og den kunne fint holde sig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar