Rødkål er en fin spise – enten rå, skåret i tynde, tynde
strimler, eller som her i den gode gammeldaws varme version. Den duer til
frikadeller, medisterpølse, flæskesteg (og ikke at forglemme
flæskestegssandwich!) – og naturligvis til juleanden. Jeg kommer en del
krydderier i min rødkål. Rødkål fryser fint, for når man er i gang, kan man
lige så godt lave en ordentlig portion. Hvis du har et mandolinjern, så er det
perfekt at snitte rødkålen herpå, på den tyndeste indstilling.
1 lille rødkålshoved uden stok, skåret i tynde skiver
3-4 spsk andefedt eller smør
1 spsk. salt
2 tsk. hel allehånde
2 tsk. hel enebær
3-4 timiankviste
1 tsk. kommen
1 dl æblecidereddike eller kirsebæreddike
1 dl ufortyndet saft (ribs, hyldebær, solbær)
1 dl appelsinjuice
Peber
3-4 spsk andefedt eller smør
1 spsk. salt
2 tsk. hel allehånde
2 tsk. hel enebær
3-4 timiankviste
1 tsk. kommen
1 dl æblecidereddike eller kirsebæreddike
1 dl ufortyndet saft (ribs, hyldebær, solbær)
1 dl appelsinjuice
Peber
Sauter kålen i fedt eller smør sammen med salt og peber. Tilsæt resten af kryderierne og lad dem stege med i et par minutter ind til det hele falder sammen. tilsæt eddike, saft og appelsinjuice og læg låg på. Kog kålen i 1 times tid, lad den gerne stå et par timer, og smag den så til, måske den skal have lidt mere eddike, sødme (saft) eller salt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar