Jeg elsker at lave mad. Og spise det. Det er vigtigt for mig at spise varieret (det er også meget sjovere) og at der står henholdsvis fiske- og vegetarretter på bordet mindst en gang om ugen. Jeg laver lige gerne indisk, thailandsk, vietnamesisk, italiensk, græsk og arabisk mad, og jeg kan godt lide at lave 'tema-uger' og fordybe mig i et køkken i en periode. Her er mine bedste opskrifter! Hvis der ikke er angivet andet, er opskrifterne til 4/5 personer – MED tilbehør.
mandag den 19. januar 2015
Ginger ale
Jeg kan RET godt lide ginger ale. Men altså, den der man køber har nærmest ikke set skyggen af et ingefær. Her er en opskrift på en ginger ale-ekstrakt, som du kan fortynde med danskvand. Det smager godt af ingefær, og hvis man er typen der nogle gange finder en lidt for træt ingefærknold i køleskabet, så kan man ploppe den i en gryde og lave ginger ale af den i stedet...
4 dl vand
4 dl sukker
200 gr. ingefær i skiver - med skræl og det hele
2 saftige lime, måske 3 - saft og senere skræl
evt 3-4 stængler mynte
Kog vand, sukker, ingefær i skiver og limesaft sammen. Lad det koge i 20 minutter. Tag det af varmen og tilsæt fintrevet limeskræl - smag på det, om det evt. skal have lidt mere lime. Lad det trække til det er helt koldt og sigt det ned i en flaske eller anden beholder. Det holder fint i al fald to uger på køl - længere har det ikke overlevet her i huset. Det fortyndes ca 1:4, men smag dig frem.
Etiketter:
drik,
ingefær,
stop-spild-af-mad
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar